3 tips om strepen tijdens het schilderen te voorkomen

Schilderen lijkt misschien eenvoudig, maar het is lang niet altijd even makkelijk om een streeploos resultaat te krijgen. Gelukkig zijn er een paar werkwijzen die keer op een streeploos eindresultaat garanderen. Daarover leest u in deze blog meer. 

Het juiste gereedschap

Ten eerste is het type en de kwaliteit van het gereedschap wat u gebruikt erg bepalend voor het eindresultaat. Zo zal u zien dat u met een microvezelroller een veel egaler resultaat bereikt. Daarnaast zijn goedkope rollers en kwasten vaak van minder goede kwaliteit, waardoor het gebruik ervan bijna altijd resulteert in strepen. Probeer daarom te investeren in een goede uitrusting. Dit zal u een hoop werk en stress besparen. 

Nat-in-nat schilderen

Daarnaast is het toepassen van de nat-in-nat methode belangrijk voor het voorkomen van strepen. Hierbij verft u de muur in stroken en probeert u de volgende strook aan te sluiten op de eerste wanneer deze nog nat is. Door de overlap van beide stroken voorkomt u strepen. Ook is het belangrijk om de verf in een egale laag aan te brengen. Werk met zo dun mogelijke lagen en breng als dat nodig is meerdere lagen verf aan. Laat de lagen tussendoor goed drogen.

Let op de open-tijd

Ten slotte zal u rekening moeten houden met de open-tijd van de verf wanneer u tijdens het schilderen wil voorkomen. Deze open-tijd bepaalt hoe snel de verf droogt. U wilt dus niet dat de verf een te korte open-tijd heeft, aangezien een te sneldrogende verf kan resulteren in strepen. Vooral als u van plan bent een grote oppervlakte te schilderen, is een lange open-tijd van belang om strepen te voorkomen.

Lukt het toch niet om een streeploos resultaat te behalen? Bij Nederhoff schilderwerken kunt u terecht voor allerlei soorten schilderklussen, altijd gegarandeerd streeploos!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *