Dit gereedschap is onmisbaar wanneer u gaat schilderen

Wanneer u gaat schilderen is goed gereedschap essentieel voor een mooi eindresultaat. Iemand die nog nooit geschilderd heeft, kan het echter lastig zijn om te weten wat er precies allemaal nodig is om te schilderen. Daarom kunt u in deze blog meer lezen over welk gereedschap u precies nodig heeft wanneer u gaat schilderen.

Kwast en roller

Het belangrijkste zijn natuurlijk de kwasten en rollers, aangezien daar de verf mee aangebracht dient te worden. Deze hebben allebei een aparte functie: het is het meest efficiënt om grote oppervlakten met een roller te doen en vervolgens de hoekjes te doen met een kwast. Een professionele schilder heeft natuurlijk een heel arsenaal aan verschillende maten kwasten en rollers, maar u heeft waarschijnlijk voldoende aan twee verschillende maten: een grote en een kleinere maat.

Plamuurmes en vulmiddel

Kleine details kunnen een groot verschil maken. Daarom is het belangrijk om kleine details zoals een gaatje van een schroef of spijker of een scheurtje in de muur niet over het hoofd te zien tijdens het schilderen. Deze kunt u alvorens het schilderen opvullen met behulp van een plamuurmes en vulmiddel. Let er wel op dat het vulmiddel wat u gebruikt overschilderbaar is. 

Schilderstape

U denkt misschien dat het tijdverspilling is om dingen af te plakken wanneer u gaat schilderen omdat u er toch wel omheen verft. Toch is de kans dat u, zonder dat u er erg in heeft verfspetters morst. Dan had u het u het uzelf een stuk makkelijker kunnen maken als u toch even de moeite had genomen om schilderstape aan te brengen op hoekjes, plinten en plafonds. Het is eenvoudig en duurt niet lang, maar u bespaart uzelf er achteraf wel een heleboel moeite mee. 

Heeft u hulp nodig bij uw schilderwerkzaamheden? Wij van Nederhoff kunnen u helpen bij allerlei soorten schilderwerkzaamheden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *