Muur schilderen: hoe kunt u dat het beste aanpakken?

Een muur schilderen lijkt misschien een van de makkelijkste dingen ter wereld, maar daar kunt u zich flink in vergissen. Voor een mooi eindresultaat zult u namelijk met een aantal zaken rekening houden. Wilt u meer weten over welke stappen u moet nemen voor een mooi eindresultaat bij het schilderen van uw muur? Lees van vooral verder!

Voorbehandeling

Alvorens het schilderen van uw muur dient hij schoon en egaal te zijn. Eventuele verf- of behangresten dienen verwijderd te worden. Gaten van spijkers of schroeven of andere oneffenheden kunt u opvullen met muurvuller. Ten slotte kunt u uw muur behandelen met voorstrijkmiddel om te voorkomen dat uw muur te veel verf opzuigt. 

Afplakken

Het schilderen van uw woning kan resulteren in een ware kliederboel. Om uw woning zo schoon mogelijk te houden, is het daarom verstandig om zo veel mogelijk meubels tijdelijk ergens anders neer te zetten. Als dat niet mogelijk is, probeer alles dan zo goed mogelijk te bedekken met folie of karton, inclusief de vloer. Voor een zo strak mogelijke afwerking scherpe afwerking is het ook aan te raden om plinten, plafonds, ramen en kozijnen af te plakken met schilderstape.

Schilderen maar!

Dan is het nu toch echt tijd om aan de slag te gaan met het aanbrengen van de nieuwe verflaag. De grote oppervlakken kunt u het beste schilderen met een verfroller. Zorg ervoor dat u niet te veel verf op uw roller heeft, aangezien dit een onregelmatige verdeling van de verf op kan leveren. Daarna kunt u hoekjes waar de verfroller niet goed bijkomt bijwerken met een kwast. 

Komt u er toch niet helemaal uit met het schilderen van uw muren? Dan kunt er ook voor kiezen om de vakmannen van Nederhoff schilderwerken u een handje te laten helpen 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *