Tips wanneer u uw woning wil schilderen

Of u nu gaat verhuizen, verbouwen of u simpelweg toe bent aan een fris kleurtje: er zijn tal van redenen om uw woning te verven. Er zijn tal van zaken waar u rekening mee dient te houden tijdens schilderwerkzaamheden. Om de klus wat makkelijker te maken, kunt u in deze blog enkele tips lezen die het schilderen soepeler zullen doen verlopen.

Hoeveel verf moet je kopen?

Ten eerste is het belang om te weten hoeveel verf u nodig hebt. Meestal staat op de verpakking van de verf aangegeven voor hoeveel vierkante meter de inhoud voldoende is. U dient dus de lengte en breedte van de muur te meten en deze met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast dient u bij deze berekening rekening te houden met het aantal lagen wat u aan wil brengen.

Verf bewaren

Mocht u nou toch verf overhouden na de klus, dan kunt u die bewaren voor een volgende klus. Om deze zo lang mogelijk goed te houden, is het natuurlijk belangrijk dat de verpakking goed afgesloten is, zodat de verf niet uitdroogt. Dit kunt u extra voorkomen door plasticfolie op te verf te leggen en bij het sluiten goed aan te drukken. Daarnaast is het van belang om de verf te bewaren op een plek met een temperatuur tussen de 5 en 25 graden. 

Oude verf herbruiken

Het is dus belangrijk om uw verf niet té lang te bewaren. Voor uw huidige klus is het belangrijk om niet die ene pot verf die al 10 jaar in de garage ligt weg te stoffen te gebruiken. Vaak is de verf dan verkleurd en kunnen er klonten inzitten, wat een oneffen resultaat zal opleveren. 

Komt u er toch niet uit met het schilderen? Wij van Nederhoff kunnen u helpen met allerlei soorten schilderwerkzaamheden. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *