Zo kunt u het beste buitenshuis schilderen

Buiten schilderen is een heel andere klus dan binnen, waar het veilig en droog is. Buiten heeft u namelijk te maken met bijvoorbeeld vocht, extreem warme of juist koude temperaturen of de invloed van zonlicht. Daar moet het schilderwerk allemaal tegen bestand zijn en dat vraagt een specifieke aanpak. In deze blog leest u hoe uw buitenschilderwerk zo kan aanpakken dat het zo lang mogelijk meegaat.

Ondergrond prepareren

Voor een goede hechting is het belangrijk dat de oppervlakte waarop de verf aangebracht gaat worden goed geprepareerd is. De verf zal hierdoor beter hechten en vooral buiten is dat van belang. Eerst dient de oppervlakte geschuurd te worden. Vervolgens maakt u alles vetvrij.

Welke finish?

Verf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. U dient dus te kiezen of u het liefst een hoogglans, zijdeglans of matte finish wil. Over het algemeen is matte verf alleen verkrijgbaar voor binnenmuren, aangezien dit type verf niet erg goed tegen verschillende weersomstandigheden is bestand. Toch zijn er wel matte verfsoorten verkrijgbaar die ook voor buiten geschikt zijn, maar zijde- of hoogglans verf geeft toch het meest betrouwbare resultaat. 

Let op de temperatuur

Het is natuurlijk niet fijn om met -4 °C of in de stromende regen buiten te staan schilderen. Het komt echter ook het schilderresultaat niet ten goede. De ideale temperatuur om buiten te schilderen is wanneer het zo’n 10 tot 26 graden is. Het is echter ook weer niet aan te raden om in de volle zon te staan schilderen. De kans is dan namelijk een stuk groter dat de verf te snel opdroogt, wat kan resulteren in strepen. 

Lukt het nou toch niet helemaal met buiten schilderen? De schilders van Nederhoff kunnen u daar een handje bij helpen. Maar ook voor allerlei andere schilderwerkzaamheden kunt u bij ons terecht. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *